اعاده دادرسی از رای قطعی قاچاق کالا و ارز

اعاده دادرسی از رای قاچاق کالا و ارز

اعاده دادرسی از رای قطعی قاچاق کالا و ارز صادره از سوی سازمان تعزیرات حکومتی در موارد خلاف قانون، به موجب تبصره ماده 23 آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی از طریق وزیر دادگستری و  با فرض پذیرش اولیه درخواست، به شعبه عالی تجدیدنظر سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع می شود.

لیکن راهکار دیگر امکان اعاده دادرسی از طریق اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری در اجرای ماده 50 مکرر 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در موارد خلاف بین شرع، از طریق رئیس قوه قضائیه می باشد و در خصوص آرای صادره از دادگاه انقلاب و دادگاه تجدیدنظر استان امکان اعمال ماده 477 از طریق ریاست قوه قضائیه کماکان امکان پذیر می باشد.با فرض پذیرش اولیه، پرونده به شعبه ویژه دیوان عالی کشور ارجاع می شود، که رای صادره از سوی این شعبات قطعی و لازم الاجرا می باشد. که با توجه به فنی و تخصصی بودن دعاوی این بخش و کثرت قوانین و مقررات مربوطه ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص تعزیرات حکومتی امری لازم و غیرقابل اجتناب است.

نحوه و شرایط اعاده دادرسی نسبت به رای قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی و دادگاه انقلاب

اولین شرط لازم جهت اعاده دادرسی نسبت به رای قاچاق کالا و ارز صادره از شعب تعزیرات حکومتی و مراجع قضایی ، قطعیت رای صادره است. ثبت درخواست اعاده دادرسی منوط به مهلت مشخصی نمی باشد. متقاضی اعاده دادرسی در مورد رای سازمان تعزیرات حکومتی به صورت فیزیکی ، می بایست در اداره کل سازمان تعزیرات حکومتی شهرستان مربوطه یا دفتر سازمان تعزیرات حکومتی در تهران نسبت به ثبت درخواست اقدام نماید.

ولی در خصوص اعاده دادرسی از طریق ماده 477 امکان ارسال لایحه به صورت سیستمی از طریق دفاتر خدمات قضایی وجود دارد.

مرجع صالح به رسیدگی به اعاده دادرسی از رای قطعی قاچاق کالا و ارز

  • اعاده دادرسی نسبت به رای قطعی قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی (اعاده دادرسی ماده 477 در مورد رای قاچاق کالا و ارز شعب تعزیرات)

اعاده دادرسی از رای قطعی قاچاق کالا و ارز صادره از سوی سازمان تعزیرات حکومتی در موارد خلاف قانون، به موجب تبصره ماده 23 آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی از طریق وزیر دادگستری و  با فرض پذیرش اولیه درخواست، به شعبه عالی تجدیدنظر سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع می شود. که در این ماده مقرر شده است :

(( هرگاه محکوم علیه و یا روسای سازمان های تعزیرات حکومتی و بازرسی و نظارت ، آرای  قطعی شعب تعزیرات را خلاف قانون بدانند ، می توانند با ذکر دلیل از وزیر دادگستری تقاضای رسیدگی مجدد نمایند. چنانچه وزیر دادگستری تقاضا را وارد تشخیص دهد یا راسا رای را غیرقانونی بداند پرونده را جهت رسیدگی به شعبه عالی تجدیدنظر سازمان تعزیرات حکومتی که به همین منظور در مرکز تشکیل می گردد ارجاع خواهد داد. رای شعبه عالی تجدیدنظر سازمان تعزیرات حکومتی قطعی است و اقدامات موضوع این تبصره مانع اجرای حکم تجدیدنظر خواسته نخواهد بود.))

لیکن راهکار دیگر امکان اعاده دادرسی از طریق اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری در اجرای ماده 50 مکرر 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در موارد خلاف بین شرع، از طریق رئیس قوه قضائیه می باشد.

که در این ماده مقرر شده است: (( در صورتی که رئیس قوه قضائیه رای قطعی صادره از هر یک از مراجع قضایی را خلاف شرع بیّن تشخیص دهد، با تجویز اعاده دادرسی، پرونده را به دیوان عالی کشور ارسال تا در شعبی خاص که توسط رئیس قوه قضائیه برای این امر تخصیص می یابد رسیدگی و رای قطعی صادر نماید. شعب خاص مذکور مبنیاً بر خلاف شرع بیّن اعلام شده، رای قطعی قبلی را نقض و رسیدگی مجدد اعم از شکلی و ماهوی به عمل می آورند و رای مقتضی صادر می‌نمایند. ))

  • اعاده دادرسی نسبت به رای قطعی قاچاق کالا و ارز دادگاه انقلاب و دادگاه تجدیدنظر استان

چنانچه مرجع صادرکننده رای قاچاق کالا و ارز مراجع قضایی اعم از دادگاه انقلاب و دادگاه تجدیدنظر استان مربوطه باشند، در خصوص امکان اعاده دادرسی اختلافی وجود ندارد. و میتوان طبق ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری از آراء صادره تقاضای اعاده دادرسی نمود.

مهلت اعاده دادرسی نسبت به رای قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی و دادگاه انقلاب | مهلت اعاده دادرسی نسبت به اعاده دادرسی نسب به رای دادگاه انقلاب و دادگاه تجدید نظر استان

در مقررات قانونی مهلتی جهت انجام اعاده دادرسی نسبت به رای قاچاق کالا و ارز صادره از شعب سازمان تعزیرات حکومتی و دادگاه انقلاب و دادگاه تجدیدنظر استان وضع نشده است.

آیا برای اعاده دادرسی از رای قاچاق کالا و ارز باید هزینه دادرسی پرداخت شود؟

بله به موجب تبصره 1 ماده 1دستورالعمل ماده 50 مکرر 3 قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی، متقاضی اعاده دادرسی باید 2 درصد جریمه نقدی مندرج در حکم را نزد صندوق دادگستری تودیع نموده ضمیمه درخواست نماید.

آیا امکان اعاده دادرسی نسبت به رای قاچاق کالا و ارز در دیوان عدالت اداری وجود دارد؟

خیر، به موجب تبصره ذیل ماده 23 آئین نامه سازمان تعزیرات حکومتی و ماده 50 مکرر 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مراجع اعاده دادرسی نسبت به آرای قاچاق کالا و ارز صادره از شعب سازمان تعزیرات حکومتی وزیر دادگستری و ریاست قوه قضاییه می باشند.

آیا امکان اعاده دادرسی از طریق اعمال ماده 477 نسبت به آرای قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی وجود دارد؟

بله ، به موجب ماده 50 مکرر 3 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستورالعمل اجرایی آن ، امکان اعمال ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری برای محکوم علیه وجود دارد.

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up