نظریه مشورتی با موضوع امکان وصول ضمانتنامه بانکی با وجود ورشکستگی ضمانت خواه

نظریه مشورتی با موضوع امکان وصول ضمانتنامه بانکی با وجود ورشکستگی ضمانت خواه

نظریه مشورتی شماره ۹۰۰/۹۷/۷ مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۱۱

استعلام : آیا ضمانت نامه های بانکی اعطایی از سوی شرکتهای تابع قانون تجارت به طرف قرارداد که وفق ماده ۴۱۲ قانون تجارت وضعیت ورشکستگی پیدا نموده و توسط مدیر تصفیه در حال تعیین تکلیف است مشمول وجوه اعلامی در ماده ۴۱۲ قانون تجارت که بر عهده اوست و با توقف از تأدیه آن ورشکستگی ایجاد شده میشوند یا به بیان دیگر بهتر ضمانت نامه های بانکی صدرالاشاره توسط مدیر تصفیه در لیست وجوه و داراییهای موجود شرکت مدنظر ماده ۴۱۲ قانون تجارت برای انجام امر تصفیه قرار میگیرند یا خیر؟
از ماهیت حقوقی و آثار مترتب بر صدور ضمانت نامه های بانکی این گونه بر می آید که ماهیتی جداگانه داشته و ارتباطی به داراییهای موجود نزد تاجر ورشکسته و تحت مدیریت مدیر تصفیه برای امر تصفیه حساب طلبکاران ندارد.
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه در فرض استعلام که سازمان دولتی بابت مطالباتی که احتمالا طرف قرارداد از بازپرداخت آن عاجز باشد، از طرف قرارداد ضمانت نامه بانکی دریافت نموده است با ورشکسته شدن طرف قرارداد، شرکت مذکور از پرداخت دین عاجز میشود و لذا سازمان دولتیموصوف حق وصول وجه ضمانت نامه را خواهد داشت.
نکته : ملاحظه میگردد که به دلیل استقلال ضمانتنامه بانکی با ورشکستگیضمانت خواه حق وصول ضمانت نامه وجود خواهد داشت.

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up