مراحل و نحوه شکایت از کارفرما از طریق سامانه جامع روابط کار

نحوه شکایت از کارفرما

مراحل و نحوه رسیدگی و شرایط شکایت از کارفرما در اداره کار علی الاصول برای هر نوع خواسته ای یکسان است در سال های اخیر نحوه رسیدگی در اداره کار از حالت سنتی و کاغذی خارج و به صورت آنلاین و اینترنتی تغییر کرده است. سامانه شکایت وزارت کار با عنوان سامانه جامع روابط کار است . این سامانه برای ارائه خدمات غیر حضوری مانند شکایت از کارفرما و دریافت بیمه بیکاری راه اندازی شده است . بنابراین اگر کارگری  قصد شکایت از کارفرما را داشته باشد و یا برعکس باید به ترتیب زیر عمل کند. البته سامانه جامع روابط کار خدمات دیگری نیز ارئه می دهد که به آن اشاره خواهیم کرد .

احراز هویت و ثبت نام در سامانه جامع روابط کار

برای احراز هویت کارگر باید به صورت حضوری به یکی از دفاتر پیشخوان دولت مراجعه نموده و با ارائه اسناد و مدارک هویتی و سیم کارت به نام خود نسبت به احراز هویت اقدام نماید. پس از احراز هویت یک رمز عبور به تلفن همراه کارگر پیامک می شود. کارگر پس از دریافت پیامک می تواند با استفاده از کد ملی و رمز عبور ارسالی وارد سامانه جامع روابط کار شود.

باید متذکر شد علاوه بر مراجعه حضوری برای احراز هویت در راستای افزایش سهولت احراز هویت متقاضیان دریافت خدمات سامانه جامع روابط کار ، متقاضیان می توانند علاوه بر مراجعه به دفاتر پیشخوان به صورت الکترونیکی نیز احراز هویت نمایند و وارد سامانه شوند.

چهار روش جهت احراز هویت الکترونیکی سامانه جامع روابط کار

  • احراز هویت از طریق پنجره خدمات دولت هوشمند
  • احراز هویت از طریق درگاه “دان”
  • احراز هویت از طریق درگاه “آی تی ساز”
  • احراز هویت از طریق درگاه بانک رفاه

دسترسی به تمام خدمات مرتبط با ثبت شکایت و دادرسی ، بیمه بیکاری به صورت الکترونیک میسر می باشد و نیازی به مراجعه افراد به دفاتر پیشخوان نمی باشد.

ثبت اینترنتی شکایت در اداره کار

کارگر با استفاده از کدملی و رمز عبوری که در مرحله احراز هویت دریافت کرده است از طریق سایت اینترنتی سامانه جامع روابط کار می تواند شکایت خود را از قبیل اخراج کارگر و مطالبه سنوات و مزایا را ثبت نماید. در هنگام ثبت شکایت باید تصویر تمام اسناد و مدارک قابل ارائه در سامانه بارگذاری شود. پس ارسال شکایت کارگر به اداره کار از طریق سامانه جامع روابط کار ، زمانی برای تشکیل جلسه رسیدگی تعیین می شود. این زمان در سامانه درج می شود و همزمان پیامکی به کارگر ارسال می شود که به سامانه مراجعه نموده و از زمان و محل جلسه مطلع شود. زمان رسیدگی به شکایت کارگر از طریق ابلاغ فیزیکی و کاغذی به کارفرما نیز اعلام می گردد که در این ابلاغیه فقط یک کد درج شده است و اطلاعات تکمیلی از روی برگه ابلاغ قابل دریافت نیست.

مراجعه و ثبت نام کارفرما در سامانه جامع روابط کار

کارفرما پس از دریافت برگه ابلاغیه باید به سامانه جامع روابط کار مراجعه نموده و از جزئیات دادخواست کارگر و از زمان جلسه رسیدگی اطلاع پیدا کند. اگر کارفرما قبلا در سامانه ثبت نام کرده و احراز هویت کرده باشد با همان نام کاربری و رمز عبور می تواند دوباره وارد سامانه شده و شکایت جدید را در سامانه خود دریافت نماید. ولی اگر برای اولین بار است که کارگری از این کارفرما شکایت کرده، کارفرما نیز باید به یکی از دفاتر پیشخوان مراجعه و با ارائه اسناد و مدارک هویتی احراز هویت شود.
اگر کارفرما شخصیت حقوقی داشته باشد برای شکایت اداره کار باید به عنوان شخص حقوقی احراز هویت شود. مدیرعامل یا مسئول مجموعه با ارائه اسناد شرکت که در آن شناسه ملی و نیز مدیرعامل یا مسئول مشخص است باید به عنوان کارفرما احراز هویت شود.

صدور رای در مراجع حل اختلاف کارگر و کارفرما

پس از سیر مراحل قانونی ، جلسه رسیدگی تشکیل و در نهایت مراجع حل اختلاف کارگر پس از رسیدگی به دلایل و استماع اظهارات طرفین ، رای صادر می نمایند. رای صادره در مرحله اول قابل اعتراض و در مرحله دوم قطعی خواهد بود. پس از قطعی شدن رای صادره از هیات تشخیص و یا هیات حل اختلاف باید رای صادره به مرحله اجرا درآید.

خدمات اینترنتی سامانه جامع روابط کار عبارت است از : 

  1. ثبت الکترونیکی قراردادهای کار
  2. ثبت الکترونیکی شکایت کارگران  از کارفرما .
  3. انجام مراحل رسیدگی به صورت اینترنتی و صدور دعوتنامه، ابلاغیه، دادنامه به صورت اینترنتی و الکترونیکی.
  4. درخواست بیمه بیکاری
  5. تایید صلاحیت شرکت های خدماتی
  6. تایید صلاحیت مسئولیت ایمنی
  7. ثبت درخواست های بررسی مشاغل سخت و زیان آور
  8. بررسی و تایید آیین نامه های انضباط کار
  9. بررسی و تایید پیمان های دسته جمعی
  10. بررسی و تایید طرح های طبقه بندی مشاغل

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up