وکیل اراضی ملی 

وکیل اراضی ملی 

وکیل اراضی ملی شخصی است که با توجه به تحصیلات ، تجربه و تخصص خود بر تمام  قوانین مربوط به اراضی ملی و دعاوی مبتلابه آن تسلط کامل دارد. توضیح اینکه با توجه به حجم و پیچیدگی بالای قوانین مربوط به اراضی امکان اشرافیت مردم به این مقررات عملا امکان پذیر نمی باشد. مضافا اینکه با توجه به رشد جمعیت و افزایش تقاضای عمومی برای تسلط براراضی و تقابل با حقوق عمومی شاهد افزایش این دعاوی درمراجع قضایی و شبه قضایی می باشیم. لذا وکیل متخصص اراضی ملی با بهره مندی از تبحر و تخصص خود موجبات حفظ حقوق مالکانه اشخاص را درمقابل تعدی های احتمالی دستگاه های دولتی فراهم خواهد آورد.

ویژگی های وکیل اراضی ملی 

  1. وکیل دعاوی اراضی ملی و منابع طبیعی در کنار اشرافیت به قوانین و مقررات حقوقی و کیفری و دارا بودن پروانه وکالت ، تسلط کامل و جامعی به قوانین و مقررات مربوط  به امور اراضی و منابع طبیعی دارد.
  2. دارای دانش و تجربه لازم جهت مطالعه و اظهارنظر کارشناسی نسبت به موضوعات مرتبط با اراضی ملی و منابع طبیعی است.
  3. سابقه طرح و دفاع در خصوص دعاوی اراضی و منابع طبیعی را داشته و نتیجتا با رویه قضایی محاکم آشنایی کاملی دارد.
  4. اطلاعات جامعی نسبت به قوانین ثبتی مرتبط با امور اراضی دارد.
  5. با اشرافیت به قوانین اراضی دارای تسلط علمی لازم جهت تنظیم لوایح تخصصی جهت اقناع مراجع قضایی و شبه قضایی است.

 اهم دعاوی اراضی ملی 

کثرت دعاوی اراضی ملی بسیار زیاد است. وکیل متخصص اراضی ملی با اشرافیت به این مقررات می تواند کمک شایانی به حفظ حقوق مالکانه مالکین و متصرفین اراضی ملی نماید. که به عنوان نمونه به مصادیق شایع دعاوی اراضی ملی که ضرورت حضور وکیل متخصص اراضی ملی را ایجاب می نماید ، اشاره می نمائیم.

اعتراض به تشخیص اراضی ملی برحسب شرایط هر پرونده و اسناد و مدارک مدعی مالکیت متفاوت است. وکیل متخصص اراضی ملی برحسب شرایط هر پرونده و به صورت اعتراض به رای کمیسیون ماده واحده قانون تعیین تکلیف اراضی اختلافی و یا ارجاع پرونده به شعب ویژه دادگاه حقوقی درمراکزاستانها اقدام به طرح دعوا می نماید. متعاقبا با فرض نقض تشخیص ملی بودن اراضی ، مالک می تواند نسبت به طرح دعوای ابطال سند منابع طبیعی  و متعاقبا ابطال سند مالکیت  واگذاری به اشخاص ثالث و دعوای خلع ید در مراجع دادگستری اقدام نماید.

دعوای اثبات نسق زارعانه یکی از مباحث کاربردی در حوزه اصلاحات ارضی بحث (زارعین از قلم افتاده) است. به کررات مشاهده می شود که افرادی خود یا ورثه آنان مدعی هستند که در جریان اجرای مقررات اصلاحات ارضی و آمار برداری قریه عمدا یا سهوا نام وی یا مورثشان از قلم افتاده و در شماره زراعین صاحب نسق درج نشده است. در این حالت، با فرض وجود دلایل کافی و علیرغم گذشت سالیان متمادی امکان مطالبه حق از سوی زارعین از قلم افتاده و شناسایی حق نسق برای این دسته افراد وجود دارد و کوتاهی دستگاه مجری نافی حقوق مکتسبه زارع صاحب نسق نخواهد بود. که چه بسا در جهت طرح این دعوا، طرح دعوای ابطال سند رسمی نسق زراعی نیز لازم باشد، که حسب مورد قابل بررسی در شورای اصلاحات ارضی و دادگاه عمومی حقوقی خواهد بود. که با توجه به پیچیدگی دعاوی اصلاحات ارضی نقش وکیل متخصص اراضی ملی بیش از پیش نمود می یابد.

  • ابطال سند منابع طبیعی 

ابطال سند منابع طبیعی فرع بر طرح دعوای اعتراض به تشخیص اراضی ملی است. بر همین اساس تا زمانی که نظریه تشخیص ملی بودن در مرجع صالح به رسیدگی نقض نگردد، امکان ابطال سند منابع طبیعی و سایر اسناد واگذاری احتمالی و دعوای خلع ید وجود ندارد.در حال حاضر بر طبق آخرین بازنگری که در تاریخ ۲۳/ ۰۴ /۱۳۸۹ برای افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی مطابق با تبصره یک ماده ۹ مزبور به تصویب رسیده، اثبات مالکیت اراضی ملی و اعتراض به ملی بودن زمین در دستور کار قوه قضاییه و شعب ویژه دادگاه عمومی حقوقی مرکز استان قرار گرفته است.

دعوای الزام به تنظیم سند رسمی واگذاری اصلاحات ارضی ، بی تردید مهم ترین موضوع باقیمانده ی از جریان اصلاحات ارضی است. که ناشی ازعدم اجرای کامل مرحله سوم اصلاحات ارضی است. در حال حاضر در وهله اول سازمان امور اراضی کشور ( ادارات امور اراضی در سطح کشور) به عنوان متولی امر، موظف به انتقال اسناد رسمی واگذاری اصلاحات ارضی به نام زراعین صاحب نسق یا ورثه وی می باشد.

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

14 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام پدرم زمین کشاورزی به مساحت یک هکتار دارد که درحال حاضر هم کشت و کشاورزی می‌کند منتها چاه در زمینی دیگر واقع شده که این زمین در اختیار شهرداری هست والان در حال ساخت بازارچه دران زمین است. ولولهٔ آبی که آب را به زمین کشاورزی پدرم میرساند هم به شخص دیگری فروخته شده سوال، ، آیا پدرم میتواند ادعای حریم چاه ولوله‌ای که آب را میرساند را داشته باشد. ومتراژ این حریم چقدر است وچه مدارکی باید داشته باشد ممنون.

    پاسخ
  • سللم زمینی دز سال ۸۲ خریدم و مجوز ساخت از بنیاد مسکن گرفتم و بنیاد از منابع طبیعی استعلام نموده و منابع طبیعی ضمن ارسال برگ تشخیص زمین را مستثنی اعلام نموده ولی الان اعلام مرده بخشی از زمین در منابع طبیعی است

    پاسخ
    • با سلام و وقت بخیر
      اختصارا در جهت حفظ حقوق تان ، ضرورت اعتراض به تشخیص ملی شدن در مرجع صالح به رسیدگی ضروری است لذل در جهت ارائه مشاوره دقیق تر با دفتر موسسه تماس حاصل فرمایید.

      پاسخ
  • وقت بخیر من یک زمین با کاربری زارعی دارم که با مجوز جهاد کشاورزی و پروانه ساخت شهرداری اقدام به ساخت یک ساختمان در آن کردم اکنون انشعاب برق و گاز هم دریافت کردم اما اداره آب از دادن انشعاب آب خودداری میکند تحت این عنوان که نامه ای وجود دارد که انشعاب ندهیم ایا راهی یا قانونی برای دریافت انشعاب اب شهری وجود دارد؟

    پاسخ
  • سلام استاد گرامی ارجمند
    یک پرونده اجرت المثل در شعبه حقوقی داریم اما الان کارشناس که آمده ملک روکارشناسی کرده الان دوباره تازه مشخص شده یک قعطه باغ نزدیک چند سال است از این باغ گردو درآمد کسب شده اما الان تاره مشخص شده این قطعه باغ جز منابع طبیعی است والان کارشناس میزان اجرت المثل باغ را تعیین کرده اما داخل گزارش نوشته تصمیم نهایی به عهده واختیار قاضی محترم میباشد آیا الان امکان دارد قاضی این قطعه باغ رو تایید کند یا نه خواهشن راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام اولا متن نظریه کارشناسی باید به نظر برسد ولی درکل چنانچه این موضوع تخصصی باشد و دادگاه از نظر کارشناس استفاده کرده موظف به تبعیت از نظر کارشناس میباشد و چنانچه جنبه تخصصی نداشته باشد موظف به تبعیت نیست.

      پاسخ
  • سلام و درود
    یه زمین کشاورزی ۵هکتاری به بنده فروختن الان مشخص شده که از زمان قدیم جزء منابع ملی بوده و دست منابع طبیعی هستش حالا بنده چه جوری زمینو آزاد کنم یعنی از دست اداره منابع طبیعی آزاد کنم در ضمن نمی خوام علیه فروشنده که آدم آسوپاسی هستش شکایت کنم چون فقط الکی وقتم صرف میشه چون یه هزاری تو زندگیش نداره منم بعد ۵ سال فهمیدم چون زمین شهرستانه و بنده کرجم خبری نداشتم و زمینو هم کشت زرعی توش انجام ندادم تو این ۵سال

    پاسخ
    • سلام اصلی ترین اقدام در پس گرفتن زمین از منابع طبیعی تهیه تصاویر هوایی و تفسیر آن توسط کارشناس دادگستری است. بنابراین نسبت به تهیه نقشه utm اقدام نموده و اعتراض خود را با سایر دلایل از جمله شهادت شهود، اثبات وجود کشت و زرع در زمین و … در کمیسیون ماده ۵۶ مطرح کنید.

      پاسخ
  • با سلام وخسته نباشید خدمتتان یک سوال داشتم بشرح ذیل عرض می کنم
    ما یک ملک مشاعی داریم که متعلق به پنج رعیت هست که هریک یک سند اصلاحات ارضی دارند
    یک صورتجلسه ای تنظیم شده مبنی بر تقسیم افراز محلی که دران صورت حلسه بنام پدرمرحوم من وراث ” الف “یک سهم ۲ وراث “ب” یک سهم  وراث “ج” یک سهم وراث “د” یک سهم ( این ها در ضلع جنوب زمین مذکور
    ودر ضلع شمال زمین وراث “ه” دو سهم وراث “و” دو سهم
    صورتجلسه در سال ۱۳۸۷ با تایید شورای محل ودهیار محل وچند نفر شهود از جمله صاحبان زمین امضا شده است
    درپایان وراث مرحوم “ب” به هیچ سند ودلیل با انواع رعب وحشت از تصرف سهم ما (وراث “الف” با قلدری جلو گیری می کنند وشرکا دیگر حق خودشان را متصرف شده اند وانها نیز هیچ مدرکی بجز صورت جلسه تقسیم فی مابین ندارند
    حال خواهشمند است راه حل قضایی برای رسیدن حق وحقوق مالکیت راهنمایی فرمایید خیلی تشکر وممنون

    پاسخ
  • بنده به اتهام ممانعت از حق ( حقابه) و مزاحمت ملکی شکایت کیفری شده بودم که در نهایت رای به نفع بنده و اعلام برائت گردید .
    حال من چگونه می توانم هزینه های دادرسی و کارشناسی … و نیز مطالبه خسارت از بابت حقابه که موجب خشکیده شدن درختان شده طرح دعوی نمایم ؟

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up