وکیل شرکتهای تجاری 

وکیل شرکتهای تجاری 

وکیل شرکتهای تجاری به وکیلی گفته می شود که در زمینه های حقوقی مختلف مورد نیاز شرکتها از قبیل : تنظیم قرار داد ، دعاوی تجاری و دعاوی اسناد تجاری ، دعاوی اداره کار  و دعاوی مالیات و تجربه و تسلط کافی و لازم را جهت راهنمایی و مشاوره به شرکتها داشته باشد . همواره مشاهده شده است که شرکتهای تجاری و فعالان اقتصادی دچار چالش های حقوقی  در فعالیت ها و قرارداد های خود هستند . به نحوی که قسمتی از مشکلات و چالش های شرکتهای تجاری در خصوص حوزه مالیات ، بیمه ، قراردادها و یا امور بانکی می باشد . وکیل متخصص شرکتها این توانایی را دارد که در خصوص موضوعات فوق به شرکتها خدمات حقوقی ارائه دهند و باری از دوش آنها بردارند .

نقش وکیل شرکتهای تجاری  

وکیل متخصص شرکتها با توجه به شناختی که از حوزه کسب و کار و چالش های حقوقی شرکتها دارد و درک اهمیت مسائل حقوقی مبتلا به و مورد نیاز شرکتها می تواند با ارائه راهکارهای کاربردی در مسائل و چالش های حقوقی  نقش موثر ایفا نماید .

وکیل شرکتها باید با توجه به تخصص و تبحر خود سعی کند از تحمیل هزینه های دعاوی تجاری جلوگیری نماید و در هر مورد خاص حقوقی دو موضوع مهم را مد نظر قرار دهد .

  1. تسریع در حل و فصل دعاوی و چالشهای حقوقی
  2. کاهش و تقلیل هزینه های شرکت

تخصص و ویژگیهای وکیل شرکتهای تجاری

وکیل شرکتهای تجاری باید در موضوعات ذیل تجربه و تبحر و دانش کافی در ارائه مشاوره داشته باشد .

1 . وکیل شرکت باید تخصص و تجربه کافی در زمینه حقوق قراردادها و تنظیم انواع قراردادها داشته باشد .

2 . وکیل متخصص شرکت ، ضروری است در زمینه حقوق شرکت ها و حقوق تجارت دانش و تجربه لازم را داشته باشد . وکیل متخصص شرکت باید به مقررات و قوانین انواع شرکتهای تجاری مانند شرکتهای سهامی ، شرکتهای تضامنی و مسئولیت محدود و تعاونی تسلط و احاطه داشته باشد .

3 . وکیل شرکتهای تجاری باید علاوه بر موارد فوق نسبت به موضوعات ذیل احاطه داشته باشد .

  • تسلط نسبت به قوانین و مقررات بیمه تامین اجتماعی
  • تسلط و شناخت قوانین و مقررات مالیاتی
  • آشنایی با قوانین و مقررات حقوق کار و دعاوی اداره کار
  • تسلط و تبحر نسبت به قوانین و مقررات مالکیت فکری و صنعتی

4 . وکیل شرکتهای تجاری باید تبحر و تسلط نسبت به حقوق اسناد تجاری از قبیل چک ، سفته و انواع ضمانت نامه بانکی داشته باشد .

اهم دعاوی شرکت های تجاری 

وکیل متخصص شرکت باید نسبت به دعاوی رایج شرکت ها که ذیلا چند مورد آن گفته می شود احاطه و تجربه لازم داشته باشد و با توجه به شناختی که از قوانین و مقررات شرکت ها دارد می تواند دعوای صحیح را مطرح و در صورت طرح دعوا علیه شرکت  به بهترین شکل ممکن به دفاع از دعاوی علیه شرکت اقدام نماید .

قواعد ناظر بر نقل و انتقال سهام یا سهم الشرکه در هر یک از انواع شرکت های تجاری در قوانین و مقررات مربوطه پیش بینی شده است. اشخاص مکلفند از این قواعد تبعیت کنند؛ در غیر این صورت هر ذی نفع می تواند ضمن تقدیم دادخواست مرتبط، ابطال نقل و انتقال سهام یا سهم الشرکه را از مرجع صالح درخواست نماید.

تصمیمات اتخاذ شده در مجامع عمومی و یا جلسات هیات مدیره در قالب صورتجلسه تنظیم می شود. تنظیم این صورتجلسات مستلزم رعایت کلیه قوانین راجع به تشکیل جلسات و مجامع، نحوه تصمیم گیری، نحوه تنظیم و امضاء صورتجلسه و … می باشد. چنانچه هر یک از قوانین جاری در این خصوص رعایت نشده باشد، صورتجلسه مزبور به درخواست ذی نفع و به حکم دادگاه قابل ابطال است و به حکم دادگاه قابل ابطال است. ابطال صورتجلسات شرکت گاهی منشاء ورود خسارات جبران ناپذیری می شود و به همین جهت این دعوا بسیار حائز اهمیت است

شخصیت حقوقی شرکت از شخصیت مدیران، شرکا و سهامداران کاملا مجزاست. به همین جهت طلبکاران شرکت حق مراجعه مستقیم به شرکا و سهامداران را ندارند؛ بلکه تنها می توانند به خود شرکت رجوع نمایند. البته رجوع به شرکت نیز تا زمانی امکانپذیر است که شرکت تجاری منحل نشده باشد. در صورت انحلال شرکت در برخی موارد امکان مراجعه به مدیران، شرکا یا سهامداران وجود دارد که در هر یک از انواع شرکت های تجاری متفاوت از سایر شرکت ها است.

مسئولیت مدیران از نوع مسئولیت قهری (غیرقراردادی) و قانونی است.که به علت تخلف از تکالیف قانونی و عرفی ایجاد می گردد.شرط تحقق این نوع مسئولیت منوط به تحقق ارکان سه گانه مسئولیت قهری (تحقق ضرر،فعل زیانبار،وجودرابطه علیت بین ضرر و فعل زیانبارمدیر یا مدیران) است .

در صورتی که کاهش سرمایه شرکت بدون رعایت مقررات و تشریفات قانونی انجام شده باشد، هریک از طلبکاران می توانند با طرح دعوای ابطال کاهش سرمایه غیرقانونی شرکت از تضییع حقوق خود جلوگیری نمایند.

  • دعوای ورشکستگی

دعوای ورشکستگی یکی از دعاوی است که در حال حاضر به دلیل افزایش مشکلات بازرگانی و اقتصادی شمار بسیاری از دعاوی مراجع قضایی را به خود اختصاص داده است و بسیاری از شرکتهای تجاری بزرگ و تاجران یا راسا با تقدیم دادخواست به دادگاه عمومی محل ، اعلام ورشکستگی می نمایند و یا طلبکاران ایشان و در بعضی موارد نادر ، دادستان شخصا اقامه دعوای ورشکستگی می نمایند. وکیل شرکتهای تجاری در زمینه ورشکستگی چه طرح دعوای ورشکستگی و چه دفاع در مقابل دعوای ورشکستگی می تواند مشاور و راهنمای  شرکت ها و تجار باشد .

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • اگر در یک شرکت سهامی مطابق اساسنامه مدیر عامل حق فروش اموال غیر منقول را صرفاً به امضای خود داشته باشد لیکن هیئت مدیره این اختیار را وی سلب نموده باشند ایا معامله مدیر عامل در چنین موردی از نافذ میباشد؟

    پاسخ
    • نظر به اینکه در فرض مسأله اختیار انجام معامله مال غیر منقول در اساسنامه اختیارات مدیر عامل احصاء شده و از مواد اساسنامه تلقی می شود لذا هیأت نمی تواند موجب سلب مسئولیت مدیر عامل و یا به عبارت دیگر موجب تغییر اساسنامه شرکت گردد چراکه تغییر اساسنامه جزء وظایف مجمع عمومی فوق العاده شرکت است. نتیجه اینکه اقدام هیات مدیره در سلب مسئولیت مدیر عامل در انجام معامله غير منقول خلاف مفاد اساسنامه و بی اعتبار است. ناگفته نماند در تأیید مطالب فوق مستنداً به ماده ٨٦ قانون تجارت “مجمع عمومی عادی میتواند نسبت به کلیه امور شرکت به جز آنچه که در صلاحیت مجمع عمومی مؤسس و فوق العاده است تصمیم بگیرد” و لذا ماده ١٢٤ قانون تجارت نافی مسئولیت مجمع عمومی عادی شرکت در انتخاب مدیر عامل نیست.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up