شکایت کلاهبرداری از شرکت کوروش کمپانی 

شکایت کلاهبرداری از کوروش کمپانی 

شکایت کلاهبرداری از شرکت کوروش کمپانی اخیر به دلیل فروش گوشی به قیمتی پایین‌تر و بسته‌شدن ناگهانی دفتر این شرکت و عدم انجام تعهدات خود و تحویل گوشی و متواری‌شدن مدیرعامل آن، توسط مالباختگان مطرح شده است . در حال حاضر پلیس امنیت اقتصادی واقع در بلوار مرزداران وظیفه رسیدگی به شکایت مردم از کوروش کمپانی را دارد . بررسی ابعاد حقوقی اقدامات اقدامات شرکت کوروش کمپانی ، اینکه آیا اقدامات شرکت مزبور یعنی تبلیغ گسترده در جهت فروش موبایل و عدم تحویل موبایل های فروخته شده و در نهایت بستن دفتر و فراری شدن مدیران آن مصداق کلاهبرداری است یا نه و همچنین مالباختگان برای جبران خسارت چه اقداماتی باید کنند موضوع مقاله پیشرو می باشد .

آیا کوروش کمپانی کلاهبرداری کرده است؟

جرم کلاهبرداری جرمی است که در آن مجرم با توسل به وسایل متقلبانه اقدام به فریب مالباخته نموده و بدین وسیله اقدام به بردن مال دیگری جهت اخذ سود برای خود یا شخص ثالث می نماید.که وجه تمایز بارز این جرم نسبت به سایر جرائم علیه اموال همچون انتقال مال غیر و خیانت در امانت ، این است که مال باخته با فریب صورت گرفته از سوی کلاهبردار، اقدام به پرداخت یا تحویل مال خود به مجرم اقدام می نماید.  حال باید دید آیا اقدامات شرکت مزبور و عدم انجام تعهدات مبروط به تحویل گوشی با تعریف جرم کلاهبرداری مطابقت دارد . لازم به توضیح است، علیرغم تصور عموم مردم صرف دروغ گفتن کفایت لازم جهت تجمیع عناصر جرم کلاهبرداری نمی نماید و احراز وقوع عملیات متقلبانه و فریب مالباخته و بردن متعاقب مال شرط ضروری و لازم جهت تحقق جرم کلاهبرداری است.

ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتکبین ….. و کلاهبرداری مصوب 1367/09/15 مقرر می دارد : هرکس از راه حیله و تقلب مردم را به وجود شرکتها، وزراتخانه ها،کارخانجات، موسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد و به امور غیرواقع امیدوار نماید یا ازحوادث و پیش امدهای غیرواقع بترساند و یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر وجوه و یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آن ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می شود .

اینکه آیا کوروش کمپانی کلاهبرداری کرده است نظر نهایی با مراجع قضایی می باشد اما تحلیل حقوقی اقدامات شرکت مزبور نشان می دهد با توجه به اقدامات فریبنده و  تبلیغات واهی و گسترده مبنی بر فروش گوشی موبایل به قیمت بسیار پایین تر از بازار که موجب فریب مردم شده است و علیرغم اینکه مجوز واردات گوشی هم نداشته است می توان قائل به ارتکاب جرم کلاهبرداری بود . در این صورت از نظر حقوقی بعد اثبات موضوع و سیر قانونی به مجازات جرم کلاهبرداری محکوم خواهند شد . در نقطه مقابل نظر فوق می توان چنین تحلیل کرد که  با توجه به اینکه شرکت مزبور پول‌هایی را از عده زیادی گرفته و تعهد کرده مالی را به‌آن بدهد ، بعد هم به‌ برخی جنس تعهد شده اش را تحویل داده و به‌عده زیادی نداده. از آنجایی که طبق اصول حقوقی، باید قوانین را به‌نفع متهم تفسیر کرد و تا می‌شود دایره مصادیق جرم را تنگ گرفت، به‌نظر می‌رسد اقدامات شرکت مزبور ، «عدم انجام تعهد» باشد . عدم انجام تعهد هم موضوعی حقوقی است و کیفری نیست .

مالباختگان کوروش کمپانی چگونه به پولشان برسند ؟

مالباختگان کوروش کمپانی ممی توانند از دو روش حقوقی و شکایت کیفری برای احقاق حقوق خود اقدام کنند .

1 . شکایت کیفری : برای طرح شکایت در حالت عادی باید به دادسرای محل وقوع جرم مراجعه کرد و یا از طریق دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت شکایت کرد . اما در خصوص کوروش کمپانی با توجه به تعدد بسیار زیاد مالباختگان و شکات ، برای طرح شکایت باید به پلیس امنیت اقتصادی واقه در انتهای بلوار مرزداران  ساختمان حکمت مراجعه کرد . در نهایت با توجه به اینکه دفتر شرکت مزبور در غرب تهران واقع شده بود موضوع شکایت مردم مالباخته در صلاحیت دادسرای ناحیه پنج خواهد بود .

2 . دادخواست حقوقی : جهت طرح شکایت کلاهبرداری و اثبات وقوع جرم کلاهبرداری ، وجود شرایط فوق حائز اهمیت اساسی است . بر همین اساس در فرض عدم تحقق هر یک از شرایط مذکور ممکن است موضوع از شمول عنوان کلاهبرداری خارج و مشمول عنوان کیفری دیگر و یا فاقد وصف مجرمانه باشد . در این صورت مالباختگان می توانند به استناد اسناد واریزی خود بر علیه شخصی که به حساب ایشان پول واریز کرده اند و قرارداد خود از طریق دادگاه حقوقی ایفاء تعهدات قراردادی و یا در صورت غیر مقدور بودن استرداد پول خود را بخواهند .

نمونه شکوائیه کلاهبرداری

نمونه شکواییه کلاهبرداری (نحوه تنظیم شکواییه کلاهبرداری)

مشخصات طرفین
شاکی

(نام و مشخصات شاکی)

مشتکی عنه

(نام و مشخصات مشتکی عنه)

وکیل یا نماینده قانونی : …….. (در صورت داشتن وکیل ، نام و نام خانوادگی نوشته می شود)
موضوع :

کلاهبرداری

دلایل و منضمات

1 – کپی مصدق شناسنامه 2 – کپی مصدق کارت ملی 3 – شاهدین 4- سایر دلائل و مدارک ….

زمان و نشانی محل وقوع جرم  (زمان و محلی که جرم در آن، اتفاق افتاده است.)

شرح دادخواست : (توضیحات)

باسلام ، احتراما به استحضار می رساند :

………

با تشکر و تجدید احترام

 

خدمات تخصصی موسسه حقوقی آبان 

النهایه با عنایت به حجم و پیچیدگی دعاوی حقوقی ، صرف مطالعه مطالب تقدیمی راهگشای حل مشکلات حقوقی اصحاب دعوا نمی باشد. لذا در جهت تسهیل اقدامات حقوقی و ممانعت از تضییع حقوق ، بهره مندی از خدمات وکیل متخصص برحسب نوع دعوا ، امری لازم و غیر قابل اجتناب است.

بر همین اساس موسسه حقوقی آبان با بهره مندی از وکلای متخصص در هر بخش ، آمادگی کامل خود را جهت ارائه جامع ترین خدمات حقوقی اعلام می نماید.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up